Naamloos

Quick Installation Guide


Vereisten voor track & tracing:

 1. Een mobiel toestel(smartphone) met GPS ondersteuning en constante internetverbinding en minimaal 20MB dataverkeer.
 2. Toegang tot het account bij Toervolger waarmee uw team registratie is ingevoerd en wordt beheerd.

Installatie stappen

 1. Download de app uit de Play Store (Android) en installeer de app op uw mobiele toestel (App naam: Toervolger Tracker).
 2. Start de app. De app vraagt u om een registration key.
 3. Log in op de website met uw team inlog gegevens.
 4. Ga naar "T&T instellingen".
 5. Ga naar "Voeg een Track & Trace apparaat toe".
 6. Vul een naam voor uw toestel in (deze kunt u zelf bepalen) en verstuur.
 7. Er verschijnt een "Registratie sleutel". Gebruik deze in uw toestel om de koppeling te voltooien.
 8. Gebruik de "Controleer verbinding" knop om uw koppeling te controleren.

Om rekening mee te houden

 1. Het is toegestaan meerdere toestellen aan een enkel team te koppelen. Zo is het mogelijk zonder extra accu, door de toestellen opeenvolgend te gebruiken, voor lange tijd te tracken. Zorg ervoor dat nooit meerdere toestellen tegelijk tracken.
 2. Als op uw toestel energiebesparende apps actief zijn kan het zijn dat die na verloop van tijd de Tracker uitschakelen. Om dit te voorkomen kunt u de energiebesparende app uit zetten of in de energiebesparende app instellen dat de Tracker niet mag worden uitgeschakeld. Bij twijfel de energiebesparende app altijd uit zetten.
 3. Zorg ervoor dat het toestel tijdens het tracken via het mobiele netwerk op internet zit.
 4. Zorg ervoor dat tijdens het tracken de GPS is ingeschakeld op het toestel.
 5. Zorg ervoor dat het toestel bij de start van het tracken een zo vol mogelijke accu heeft, ook als er een extra accu aanwezig is.

Uitgebreide uitleg


Koppelen van het toestel

Wanneer u een verbindingssleutel bemachtigd heeft door het toevoegen van een toestel op de website kunt u deze verbindingssleutel koppelen aan uw eigen toestel. Dit is nodig om u te identificeren op de kaart. Wanneer u de applicatie opent zal u gevraagd worden om de verbindingssleutel in te voeren. Vul hier de code in die u verkregen heeft op de website en druk op "Verstuur".

Indien de registratie gelukt is bent u gekoppeld. Druk op "Ga door" om te beginnen met het doorgeven van uw locatie.

Let op: Als u uw toestel koppelt kan de verbindingssleutel niet hergebruikt worden voor een ander toestel. Dit toestel moet u apart toevoegen op de website. U kunt de verbindingssleutel wél hergebruiken als u uw eigen toestel voor de tijd ontkoppeld.

Locaties doorgeven

Wanneer uw toestel gekoppeld is u beginnen met het doorgeven van uw locaties. Door op "START" te drukken gaat de applicatie automatisch, ongeveer iedere vijf seconden, de huidige locatie doorgeven aan de live kaart.

Let op: Houd de app aan zolang u uw locaties doorgeven wil. U kunt zien dat de locaties doorgegeven worden doordat de app aangeeft hoe lang het geleden is dat de laatste locatie verstuurd is. Dit staat onder de "STOP" knop.

Wanneer u niet langer uw locatie doorgeven wil drukt u op "STOP". Uw locatie wordt nu niet meer geregistreerd. U kunt ten alle tijden weer beginnen met het doorgeven van uw locaties door op "START" te drukken.

Toestel ontkoppelen

Wanneer uw toestel gekoppeld is kunt u het toestel ook weer ontkoppelen. Dit zorgt ervoor dat de ingevoerde verbindingssleutel weer beschikbaar wordt om een ander toestel mee te koppelen.

Door op de Locatie doorgeven pagina op "Ontkoppel dit toestel"(Onderaan de pagina) te drukken wordt u naar de ontkoppel pagina gebracht. Hier wordt u de vraag gesteld: "Weet u zeker dat u dit toestel wil ontkoppelen?". Indien u hier zeker van bent tikt u op "Ja". Zo niet, drukt u op "Nee".

Terug naar boven